Archive for November 10th, 2008

HEBATNYA BLOG PIE2020.COM AND THE GANG

Semalam, kita orang ada meeting pasal koperasi yang bakal Pie2020 tubuhkan.. Insyallah.

Dalam borak-borak aku ngan Faris semalam. Kami ada gak sentuh pasal blog Pie2020.com and the gang

Jom kita tengok istimewanya blog nii. Memanglah pada peringkat awal saudara kita Pie, adalah pengasas dan pelopor bagi blog Pie2020.com. Cara dia terangkan pasal invesment property memang teruja. Gaya bahasa memang sempoi, bukan tuu jee.. cerita pasal pengalaman lagi, sanggup kongsi teknik untuk berjaya, pastu siap ada TT lagi. Sapa-sapa ada masalah lak.. boleh call lagi. Tak dee pun consultant feess.. heeh heheh

Dari TT tu baru kita kenal lebih rapat. Masa TT lak memang fokus pasal investment jee. Cakap pasal duit.. Duit.. tak abis abis pasal income. Tak dee pun nak borak lain. heehe heheh

Lain-lain aktiviti lak macam main futsal, main badminton, makan-makan, bukak puasa, sambutan hari raya. Alhamdulilah setakad nii tak dee pun aktiviti berdang dut kee, spa kee, urut kee. Tak dee.. tak dee. Alhamdulilah. Bila asas yang baik, jadi lahirkan kawan-kawan yang baik. Dari situlah wujudnya blog-blog lain, macam azman, farah, Faris and juruukur

Jom kita bongkar, apa hebatnya mereka nii.. Aku perhatikan hebat Blog Pie2020 ni.. kat teknik investment property. Kalau korang nak tau macam mana pie buat duit dengan property.. korang explore blog nii, korang tanya pie.. heehh

Blog Azman lak.. hebat kat macam mana nak uruskan propery lepas auction, pasal repair merepair, cat mengecat, pasal elektrik.. pendek kata kalau korang nak tau pasal cantikkan rumah explore blog nii

Blog Farah lak pasal auction.. kalau korang nak tau pasal teknik and resepi auction, layari blog nii..
Blog Faris lak pasal masalah dalaman hartanah auction, macam macam masalah ada. Korang boleh rujuk kat blog nii

Blog juruukur lak.. banyak sentuh pasal tanah.. kalu korang nak tau pasal tanah, urusan tanah, pentadbiran tanah, proses permohonan, pecah geran dan urusan lain pasal tanah. Boleh rujuk kat blog juruukur.. heheh

Pendek kata, aku nampak, ada satu gabungan maklumat yang baik pasal investment hartanah kat sini. Kalu kita nak dapat semua info macam nii, memang mahal. Tapi gabungan blog kita orang ni, korang boleh dapat info percuma jee.. free jee

Istimewanya lagi blog kita orang nii.. lagi korang baca.. lagi bertambah korang kaya.. heheh. Kami tak untung apa-apa pun.. heheh

Apa perlu kita buat lepas nii?.. kita kena bagi tau semua kawan kawan kita.. korang nak kaya, layari blog pie2020 and the gang.. pasti korang boleh jadi kaya. heheh.. heheh.. (angkuh betul ayat aku nii) heheh heheh

Apa komen korang pasal gabungan blog kita orang nii.. Mintak bagi komen sikit.. apa perlu upgred??

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

JAWATAN APA PALING BEST?

Bercerita pasal jawatan apa yang best nii.. Aku teringat malam tadi, aku borak-borak ngan En Jais. Aku ingat nak jumpa sekejap jee.. Nak ambik payment. Tapi biasalah… kalu dah borak.. tak pandai nak berhenti. heehhe

Dia bagi tau.. anak dia dah semakin besar. Ada dah masuk U. Cuma budak-budak nii tak tau apa kerja yang paling sesuai untuk mereka. Dia orang tau belajar jee. hehehe

Jom kongsikan.. kalau lah korang ada peluang untuk ubah kerjaya korang.. korang nak pegang jawatan apa ekk?? heheh

Sila.. sila lah… heheh jangan malu malu.. sila sila

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR