Pagi ni aku ada meeting dengan abang Hamid. Aku janji nak jumpa dia pukul 10am pagi kat Klang. Tapi apa kan daya.. aku kena jem punya lah teruk.. Jadi untuk tak menghampakan klien, aku pun call abang Hamid. Masa tu pukul 9.20am.. aku pun mohon meeting ditunda pukul 1030 pagi. Nasib baik lah abang Hamid setuju..

Sampai jee kat sana pukul 1020 pagi.. aku pun dah get ready.. sebab aku tahu.. mesti aku kena tembak punya, aku datang lewat . he heh.. Punya lah aku takut.. kecut gila babas beb.. berpeluh-peluh.. macam-macam aku ingat masa tuu.. yang paling aku takut.. abang Hamid ubah fikiran je, dia cancel job yang aku tengah buat nii. Rugi gila aku

Dengan tangan ketar-ketar, aku pun salam abang Hamid and partner dia. Siap tanya lagi kat aku.. “kenapa tangan ko sejuk sangat Zal”.. Hampeh betul.. lagi mau tanya kee.. he heh he

Selalunya aku bagi consult dulu kat klien pastu borak-borak.. tapi hari nii terbalik pulak.. aku kena consult oleh klien dulu. Ayooo.. Bukan apa.. abang Hamid nak explain kat aku pasal intergrity dan displin..

Kata-kata hikmah dari abang Hamid..

1. Intergriti nii.. apa yang kita cakap, yang kita janji.. mesti selari dengan tindakan.. misalnya kita janji jumpa klien pukul 10am, tapi kita sampai 9.55am atau 10.00am.. orang tuu betul-betul berintergriti.. tapi kalau sampai pukul lewat 10.20am.. orang tuu langsung tak dee intergriti
2. Displin pulak .. kita patuh, kita taat dengan janji yang keluar dari mulut kita sendiri

Sekarang nii baru lah aku paham maksud intergriti dan displin.. heh hehe. Apa pun aku syukur sangat.. selain aku dapat payment. Aku dapat projek baru dari Abang Hamid.. Alhamdulilah

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR