Jumaat lepas.. aku ada menghadiri perbincangan FCPO anjuran sifu Putra78. Diskusi nii dikepalai oleh sifu Putra78 sendiri dan dibantu oleh Sifu Hannan. Best ooo.. aktiviti kami bermula dari jam 9.00 malam sampai lah lewat pagi. Ramai gak yang datang.. antaranya saudara wakata, nogix, mdfairus dan Faiz

Kami didedahkan pasal FCPO.. kelas cam nii lah aku suka, tak mengantuk.. memang sesuai bagi aku yang malas membaca nii. Cukup hand on.. ilmu tu terus dari sifu kepada anak murid. Bab nii.. aku teringat pulak masa zaman sekolah dulu.. masuk kelas tuition.. ha ha ha.. bezanya kelas dia orang nii.. tak dee exam jee.. tu yang syok tuu

Tima kasih sifu Putra78.. sebab sanggup syer pengalaman pasal CPO ngan kami. Aku syukur sangat.. hasil bantuan ko.. baru lah aku paham pasal CPO.. tahu sikit-sikit baca graf, pastu tahu cam mana nak trade.

Istimewanya belajar ngan Sifu Putra dan Sifu Hannan nii.. sebab mereka tu, dah lama trade. Dah banyak pengalaman. So mereka dah rasa jatuh bangun main CPO nii.. Hasilnya.. mereka dah jumpa teknik investment yang menarik. Dan teknik ni jugak.. mereka syer ngan kami semua

Setakad hari nii.. aku tak boleh komen.. samada bagus atau tak main CPO nii.. sebab aku belum ada pengalaman lagi. Tapi bagi aku.. apa kita nak takut. Walau pun ramai kata.. main saham nii.. risiko besar.. rugi lah.. tapi bagi aku.. kalo kita jumpa sifu yang bagus.. kita boleh berjaya.. betul tak?

Misalnya.. sebelum nii.. ramai jugak bagi tau.. invest kat rumah rugi.. tak untung dan macam-macam lagi.. tapi bila Sifu Pie boleh berjaya.. baru lah kita ikut sama. Sebenarnya semua benda ada risiko.. macam bawak motor.. pandu kereta.. semua tuu risiko gak.. tapi kenapa semua orang masih memandu..? heran kan

Apa pun.. Untuk cuba trade CPO nii.. sebagai langkah awal.. tadi aku dah pun gi daftar untuk bukak akaun, kat JF APEX Kajang. Dan insyallah mungkin Rabu nii.. aku dah boleh start belajar trade kot. Untuk Sifu Hannan n Sifu Putra78.. aku perlukan bantuan korang.. guide aku ekk

Modal awal nak trade nii pulak.. RM7K jee.. bila lepas jee akaun kita tuu didaftarkan.. jadi kita kena masukkan duit RM7K tadi ke dalam no akuan yang APEX tetapkan. Pastu leh trade. Setiap kali jual atau beli.. APEX charge RM30 jee.. kira murah gak nii.. sebab ada yang aku dengar, ada broker charge RM50.00 setiap kali jual-beli..

Pada pandangan aku.. main CPO nii.. sama lah macam jual burger. Sebab modal nak jual burger pun dalam RM7K gak.. beli stall, beli tong gas, beli burger dan lain-lain. Kalo lokasi baik.. mungkin untung banyak.. kalo sebaliknya.. untung ciput.. tapi yang lebih penting.. aku cuba CPO nii.. sebab aku nak belajar.. teknik investment untuk dapatkan pasif income.. tu jee

Walau pun Sifu Putra.. boleh dapat banyak income hasil trade kat CPO nii.. tapi bagi aku.. yang baru je nak kenal CPO.. aku tetapkan matlamat rendah jee.. dapat RM500 sebulan pun dah cukup baik.. korang rasa aku boleh tak? Apa pun.. nanti aku kasi update dalam blog.. untuk perkembangan CPO aku..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012 3193576