Pagi tadi.. aku ada appointment kat IJN (INSTITUT JANTUNG NEGARA). Tapi kali ni bukannya ada meeting kerja ukur, cuma aku buat EXECUTIVE SCREENING PROGRAMME (ESP)..

Saja jee aku nak check jantung.. maklumlah kerja cam aku nii.. borak sana, borak sini.. pastu makan macam-macam.. senaman kurang.. umur dah meningkat,.. jadi takut gak.. mana tau kalo ada penyakit

Aku sampai IJN dalam pukul 8 pagi.. pastu aku pun daftarlah nama.. aku dipahamkan untuk hari nii.. Cuma ada 15 peserta jee.. tapi dalam 15 peserta yang datang tuu.. Cuma aku jee yang muda.. yang 14 orang lain tuu.. semua dah berumur.. ada yang aku panggil uncle.. ada yang pak cik.. ha ha ha

Dalam sibuk-sibuk aku ikuti program nii.. sempat gak aku buat marketing.. dan hasil nya.. alhamduliilah.. dapat gak aku 1 job, ukur lot bungalow kat PJ.. RM RM.. ha ha ha

Berbalik cerita pasal program ESP nii.. macam-macam test aku kena buat.. mula-mula mereka ambik darah, pastu ambik air kencing, ada breakfast percuma, pastu x-tray, pastu aku pun tahu.. mereka letak-letak wayar kat badan aku, pastu check peparu, pastu ada stress test.. last sekali jumpa doctor

Best lah buat ESP kat IJN nii.. sebab mereka layan kita memang profesional.. rasa selesa sangat

Kos buat ESP ni cuma RM555.00.. kira murah kalo dibandingkan ngan private hospital yang lain.. dan bagi aku.. berbaloi sangat berbanding apa yang kita dapat

Selesai semua test.. last sekali sesi berjumpa doctor.. dan keputusan yang aku terima.. aku ada high colestrol yang agak tinggi.. dan yang lain-lain semua ok..

Jadi doctor syor kan kat aku.. kena control makan.. tak leh makan berminyak.. kasi diet.. fastfood kasi kurang.. banyakkan senaman.. kalo boleh hari-hari mesti exercise.. lagi cun kalo boleh masuk gim.. jadi pasni.. berketul-ketul lah badan aku.. ha ha ha

Jadi untuk kawan-kawan kat luar sana.. yang dah berumur 30 tahun ke atas tuu.. bagus ikuti test ESP nii.. banyak benda yang boleh kita belajar.. terutama pasal penjagaan kesihatan..

Wehh.. bagi kes kita.. walaupun kita nii peminat hartanah lelong.. bukan setakad umah sewa jee kita kena jaga beb.. kesihatan pun kita kena jaga gak.. ha ha ha..

NOTE :

Suka aku war-warkan.. esok malam.. Jumaat 20/3/09.. dari jam 930 malam sampai subuh.. kita ada sesi TT (pekena Teh Tarik).. kat Ramal Junction.. jadi malam nii lah.. kita boleh borak-borak.. kutuk-kutuk.. bincang-bincang.. kenal-kenal..

Bagi mereka yang minat ngan CPO lak.. esok malam jugak.. korang dijemput datang berTT bersama sifu Putra78 kat mamak Taman Desa..

Jadi korang semua.. dijemput datang.. kita eratkan silaturahim

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576