Archive for May 5th, 2009

JOM MAIN CASHFLOW101


Untuk makluman.. aku nak ajak korang, main game CASHFLOW101 pada 8hb Mei 2009 ni.. dari jam 330 petang sampai malam.. bertempat kat Bangi.. kat rumah Azmi (012 – 2260673) Korang semua dijemput datang.. sila-sila..

Kalo tak cukup board.. kita pinjam board kawan-kawan.. he he he

Antara yang datang :

1. pokli
2. azmi
3. keown
4. juruukur
5.
6.
7.
8.


INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576

JOM KUMPUL INFO – TANAH UNTUK DILELONG

Aku nak ajak semua kawan-kawan blog.. jom kita kumpul info.. tanah untuk dilelong, bole? Kalo kita kerjasama.. Insyaallah.. benda nii jadi mudah.. pastu pulak.. faedah dia.. pulang kat kita balik

Tak rugi kita syer.. sebab “Allah tak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu.. melainkan kaum itu sendiri mengubah nasib mereka” he he he.. cam ustaz lah pulak juruukur nii.. he he he

Aku akui.. kat dalam internet.. ada info nii.. tapi banyak yang mereka terlepas pandang.. banyak tempat yang menarik-menarik.. mereka tak iklan.. aku tak tahu lah kenapa..

Bagi aku lah.. info cam nii.. penting untuk kita.. kalo kita nak melangkah setapak ke depan.. sebab kita dah tau main rumah lelong.. kita dah expert dah.. jadi pasni.. kita kena main tanah lah pulak.. he he he.. ada berani?

Yelah.. main tanah nii modal agak mahal sikit.. kalo nak buat loan pun.. kalo tanah pertanian.. bank boleh bagi dalam 60-70% jee.. selebih tuu.. kita kena pakai duit sendiri. Kalo lot bungalow lak.. boleh loan 80% jee..

Mungkin hari nii.. kita BELUM mampu lagi.. sebab rumah-rumah kita tuu.. kita belum jual lagi.. masih hutang lagi.. tapi mungkin lepas 5-10 tahun akan datang.. bila kita jual rumah kita.. atau refinance.. masa tuu kita dah ada modal.. kita dah boleh start dah main tanah.. tul tak?

Apa perlu kita buat.. antara kita nii.. ada yang baca surat kabar.. samada METRO, BERITA HARIAN, NST dan macam-macam lagi, sambil korang baca surat kabar tuu.. carik sekali info tanah untuk dilelong.. pastu korang war-warkan dalam blog nii..

Ok.. ni contoh info yang aku jumpa..


INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576