Hari nii.. aku nak syer ngan korang.. pengalaman aku dihina.. benda nii masih teringat-ingat lagi laa.. sampai hari nii.. hampeh tul laa..

Al kisah ceritanya.. Rabu lepas.. aku ada discussion ngan klien.. discuss kerja ukur laa.. biasanya bincang ukur nii 5 minit jee. Pastu kita orang merapu benda lain.. bincang pasal bisnes laa.. pasal ekonomi laa

Bila sentuh pasal bisnes jee.. hampeh tul.. aku kena kutuk kow-kow laa.. dragon ball tul la puak nii

Keciknya hati aku.. bila orang lain kata.. aku nii orang yang malas.. tak suka ambik risiko,.. tak berani.. tak pandai meniaga.. tak boleh bersatu.. tak pandai belaja.. tak kenal pesaing.. terlalu dimanja oleh kerajaan dan macam-macam lagi laa

Hampeh tul lah.. rasa tercabar gak.. bila mereka kata cam tuu.. tapi aku tak cepat merajuk.. semua tuu cabaran untuk aku. Biarlah mereka kata aku nii bodoh.. aku nii malas.. tapi sesekali.. aku tak mengaku.. aku nii bodoh @ malas

Aku tahu.. mereka ejek aku.. sebab mereka nampak terlalu banyak peluang.. kerajaan bagi kat aku.. tapi kenapa aku tak pandai nak rebut.. kenapa aku dok diam cam tuu jee.. kenapa aku tak pergi usaha

Gang.. aku bukan malas.. tapi maklumat tuu tak sampai.. aku tak tahu.. peluang-peluang yang aku boleh ambik.. khasnya untuk bumiputra.. yang aku tahu cuma ASB jee..

Ooooo.. korang ketawakan aku yeeee.. ketawa yeee.. (entah-entah korang pun sama cam aku gak tak?) ha ha ha

Aku ambik contoh laa.. cuba korang tengok sekarang nii.. bila kita syer info pasal OD ASB.. pasal pelaburan hartanah lelong.. financial IQ.. apa dah berlaku.. TERBUKTI kita jugak bole bersaing ngan puak mereka. TERBUKTI bukan la puak mereka tuu hebat sangat

Kalo tak caya.. cuba tanya sifu Faris.. dah berapa banyak rumah.. dia bidkan untuk kekawan kita.. banyak tuu broo.. asal ada tempat menarik jee, group kita sapu bersih

Jadi aku cadangkan laa.. apa kata kita upgrade sikit.. tak susah pun.. sapa2 ada maklumat pasal peluang pelaburan.. terutama dari kerajaan.. geran kee.. peruntukan kee.. francais kee.. AP kee.. tender kee.. apa jee laa.. benda-benda yang kita sama-sama boleh buat duit.. apa kata kita syer maklumat tuu.. kita war-warkan dalam blog

Percaya lah.. tak rugi kita syer-syer .. kongsi-kongsi nii.. semua tuu untuk kebaikan kita bersama.. percayalah.. kita bukan orang malas.. kita bukan bangsa yang bodoh.. tapi maklumat pelaburan tuu tak sampai kat kita..

Korang rasa kita boleh upgrade tak?

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012 3193576