Hari nii aku nak syer ngan korang pasal beli rumah.. sebab aku tengok sekarang nii.. ramai kekawan kita tengah upgrade.. dari dok rumah kecik beli rumah besor.. wowowow harga bole tahan gak.. lebih RM500K.. kayo laa kekawan kita nii.. hu hu hu

Aku setuju tuu.. kita kena upgrade.. kita mesti upgrade.. tapi korang kena hati-hati ekkk… jangan sampai tertipu ngan pemaju

Selalunya bila kita beli rumah besor nii.. ada yang beli untuk tinggal sendiri, ada gak beli untuk investment, pastu kita harapkan nilai hartanah tadi bole naik, untuk cover interest bank..

Bukan tuu jee.. bila nilai rumah tadi naik.. kita harap boleh jual balik ngan harga yang lebih mahal.. kalo tak boleh jual pun.. kita boleh refinance, atau kita boleh buat home extra, untungggg tuuuu

Best jee bunyinya kan.. semuanya untunggg ribu riban..

Tapi ada gak kekawan kita, yang rugi invest dalam hartanah, sebab tertipu ngan muslihat pemaju

Pemaju nii bijak bro.. kebanyakkan pemaju ada consultant mereka sendiri.. kumpulan nii laa akan buat kajian pasaran.. pastu nasihatkan pemaju ngan teknik yang bukan-bukan

Hati-hati ngan pemaju yang bagi macam-macam.. bayar deposit ngan RM1 jee… siap ngan kichen cabinet, fully furnished lagi.. pastu jual rumah lak ngan harga yang mahal.. sedangkan semua tuu muslihat jee

Ramai kekawan aku dah terkena.. bila check ngan valuer.. nilai hartanah tadi murah jee sebenarnya, dari harga yang mereka beli sebelum nii.. nak refinance tak leh.. nak jual lak rugi katak.. sapa kena kes macam nii.. memang rugi besar bebbb

So hati-hati beli rumah baru ekkk..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576