Semalam aku ada meeting ngan Mr David kat The Mall KL. David nii asalnya, dia kontraktor dan jugak housing developer. Dan dia banyak buat projek kat area Pahang

Sekarang nii.. bisnes dia sudah berkembang.. dah ada bisnes interior design, bisnes pasir dan macam-macam lagiā€¦ wowowowo sudah maju sudah.. kaya sudahhh

Jadi semalam.. aku berkesempatan laa.. borak panjang ngan dia.. bincang macam-macam.. dan aku tanya laa.. apa rahsia kejayaan dia.. sampaikan dia boleh berkembang tahap cam nii

Dia bagi tau.. dia rasa agak selesa.. projek dia semakin bertambah.. dia perasan sangat. bila dia letakkan emas kat dalam dompet duit dia..

Kononya dia percaya.. emas adalah magnet duit.. semua benda yang dia buat.. mudah turn jadi wang.. hebat laa

Bukan tuu jee.. dan sekarang nii.. habis satu badan, dia pakai emas.. ngan rantai, gelang, cincin.. semua nya emas..

Kadang-kadang tuu.. aku pelik laa mereka nii.. macam-macam petua ada.. ada yang letak katak dalam rumah, ada yang bela ikan, ada lak yang tanam pokok, letak frame gambar dalam opis, .. semata-mata nak dapat tuah jadi kaya

Kalo laa mereka tuu ada petua masing-masing.. untuk jadi kaya.. jadi petua korang apa lak?

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576