Semalam seharian aku gi pusing-pusing area Shah Alam, Subang Jaya & USJ

Bukan apa.. sebab tak lama lagi.. opis aku akan pindah.. dari Puchong ke Subang Jaya.. Jadi aku kena laa mahir selok belok kawasan nii.. Selain tuu.. aku ada laa.. tengok beberapa bijik rumah lelong area nii.. apa orang kata.. sambil menyelam minum air.. hu hu hu hu

Ok laa.. apa yang aku perhatikan sekarang nii.. ramai kekawan kita.. dah ada banyak koleksi rumah.. ada yang 3 bijik, ada yang 7 bijik.. ada lak yang berbijik bijik.. he he he

Percayalah.. lagi banyak rumah sewa kita ada.. lagi macam-macam karenah penyewa.. yang kita jumpa.. antaranya :

Kadang-kadang tuu.. ada penyewa yang saje jee.. lambat-lambatkan bayar sewa.. kita suruh bayar sebelum 7hb.. tapi dia bayar 10hb laa.. 15hb laa.. untuk atasi masalah nii.. apa kata sesekali kita sms dia.. suruh laa dia bayar cepat.. atau pun.. sesekali kita potong air.. cuba tengok.. penyewa call kita tak? aku percaya.. pastu mesti dia berubah punya

Ada pulak.. penyewa lari malam.. dah laa tak bayar sewa.. pastu cabut cam tuu jee.. bagi kes cam nii.. kita ngaapppp jee duit deposit mereka tuu.. pastu kasi repair rumah mana perlu.. pastu kasi sewa ngan orang lain lak

Rumah macam tokang pecah.. conteng sini sana.. tombol tercabut.. paip bocor dan macam-macam lagi.. bagi kes macam nii.. panggil jee Sifu Faris.. mintak tolong dia repair.. Insyallah beres laa

Susah sangat dapat penyewa.. bagi kes cam nii.. kita mudahkan ngan banyakkan iklan.. letak kat depan rumah.. kat 7 elevan. Iklan kat mudah.my, buat iklan mulut ke mulut, iklan kat surau/masjid.. pastu ramai laa yang call korang

Nii antara kes yang pernah aku hadapi.. kes korang cam mana pulak? Jom kongsikan

Ok.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576