Hari ni.. aku ada banyak meeting.. kejap kat KL, Shah Alam, Bangi, Balakong, Sg Long, Kajang, Puchong.. dan sebelah malam lak kat Subang Jaya.. wowowowo.. ni kira pusing dunia nii.. kalah drebar teksi.. hu hu hu..

Apa pun.. aku seronok sangat.. sebab boleh jumpa ngan semua klien-klien baru nii.. dan Insyaallah.. aku akan cuba buat yang terbaik untuk korang semua.. Insyallah

Ok laa.. berbalik cerita hari nii.. tengah aku seronok meeting kat Shah Alam tadi.. ngan Datin N.. tiba-tiba pihak CIMB Bank call aku..

Mereka bagi tau.. bulan lepas aku sudah terlupa bayar ansuran rumah.. dan mereka mintak.. aku buat bayaran tuu ngan kadar segera.. ayooo maaaluuunyaaa.. pas meeting tuu.. cepat-cepat aku gii bayar..

Bukan tuu jee.. geram punya pasal.. aku kasi bayar advance lagi.. advance bayar untuk 2 bulan yang ke depan.. nii kira formula 2+1 laa.. deposit 2 bulan dan bayar ansuran kat bank setiap bulan..

Ni semua.. raya punya pasal laa.. sibuk beli baju anak.. beli kuih raya.. beli tuu.. beli nii.. last-last terlupa bayar ansuran rumah

Pandai jee aku carik alasan.. he he he.. bukan salah raya laa.. tapi sebenarnya salah aku sendiri.. aku tak uruskan hutang bebaik.. tak bijak uruskan masa.. pastu tak guna petua orang kekaya

Apa pun.. Jangan sesekali.. kita pandang ringan bab bayar hutang nii.. dan jangan sampai lak.. bank senarai hitamkan nama kita.. kalo laa kena cam nii.. susah beb.. susah nak buat loan.. he he he

Setakad hari nii.. Aku pakai petua 2 + 1.. korang pakai petua apa lak ekkk? Jom kongsikan

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576