Pagi tadi.. seawal pagi.. aku ada meeting kat Sg Long.. pastu meeting kat Bangi.. he he he.. tuu laa rutin juruukur.. meeting meeting meeting.. tak sudah sudah.. apa pun aku seronok sangat profesion juruukur nii.. sebab aku boleh jumpa ngan ramai klien

Setakad hari nii.. aku syukur sangat.. sebab banyak benda baru.. aku boleh belajar dari klien aku nii.. baik dari segi strategi pelaburan.. upgrade pelaburan.. dan macam-macam laa

Apa daa.. aku melalut nii.. he he he.. sebelah tengah hari lak.. aku lunch ngan saudara KN kat Bangi

Lama betoi… aku tak jumpa saudara KN nii.. istimewanya saudara KN nii.. kalo bab gossip hartanah nii.. banyak info yang dia tahu.. pakar maklumat laa katakan..

Ehh.. korang ingat.. artis jee ada gossip.. ahli politik jee ada gossip.. hartanah pun ada gossip gak… he he he..

Benda gossip nii.. korang jangan caya sangat.. yelah.. kadang-kadang tuu.. benda tuu betul.. kadang-kadang tuu salah.. jadi info gossip-gossip nii.. kalo korang nak caya.. caya 50% jee..

Saudara KN bagi tau.. sekarang nii.. ada pihak tertentu bercadang nak buat lebuhraya baru.. dari tol UIA sana sampai laa kat Sungai Long.. ni kira bypass laa.. kira jalan alternative laa.. jadi bagi sapa-sapa yang nak elak jem kat MRR2 tuu.. bole laa ikut jalan nii..

Dan setakad hari nii.. kononya pihak yang terlibat.. tengah bawak kertas cadangan nii.. kepada pak menteri.. kalo pak menteri kata on.. maka insyallah.. projek nii akan on laa.. sejauh mana kejayaan pihak yang terlibat.. aku pun tak tahu.. kita tengok nanti

Kalo laa projek nii on.. lebuhraya nii.. akan ada bebrapa interchange.. antaranya kat UIA, pastu kat Ukay Height.. pastu kat Ampang.. kat Hulu Langat.. kat Mahkota Cheras.. last sekali kat Sg Long

Wowowo.. nampaknya ada banyak peluang.. yang boleh buat duit nii.. pengalaman aku laa.. bila ada hiway.. pastu ada interchange lak.. selalunya nilai hartanah kat area tuu.. akan naik..

Ingat nii cuma gossip jee tau.. korang jangan caya sangat ekk.. he he he

Note : saudara KN.. jom kita cari tanah area nii.. he he he.. kalo betoi gayanya…. Bole kayooo kitooo.. he he he

Oklaa.. bye bye…

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL 012-3193576