Ayooo.. hari nii.. aku ada banyak meeting daa.. terkejar-kejar sangat.. bangsa nak terkentut pun.. tak sempat bro.. he he he..

Belah tengah hari lak.. aku ada site visit ngan Mr J.. kat area Balakong.. teruk betoi jalan site nii.. jalan tanah merah lak tuu.. pastu berlicak-licak lagi.. terlompat-lompat aku bawak kreta.. macam naik kuda daa

Tapikan.. aku suka laa.. masuk site macam nii.. sebab macam-macam benda.. aku bole tengok.. yang paling aku suka.. tengok cara.. macam mana kumpulan nii.. develop tanah dia orang

Tadi Mr J bagi tau.. dia ada 5 lot tanah area sini.. ada yang 1 ekar.. ada yang 2 ekar.. tapi total dia ada.. 11 ekar ooo.. banyak tuu.. tapi dulu.. masa dia beli.. tak dee jalan masuk pun.. hutan rimba jee lagi

Pendek kata.. kalo dulu.. korang tengok site nii.. mesti korang tak ghairah punya.. sebab.. jalan tar tak dee.. api air jauh.. sebelah-sebelah belukar lagi.. rumah orang pun jauh..

Lepas dia beli tanah tuu.. Mr J cepat-cepat kasi sodok.. kasi bersihkan semua belukar –belukar tuu.. dia bersihkan sekar jee waktu tuu.. bikin jalan.. pastu dia kasi pagar ngan zink buruk.. pastu letak sebijik kabin buruk.. pastu dia kasi masuk api air..

Bila semua tuu dah ada.. dia pun kasi iklan.. tanah untuk disewa.. sewa lak.. cuma RM200 jee sebulan.. Apa lagi.. berebut laa orang call.. kebanyakkan nya yang call.. mereka nak buat store.. nak letak barang-barang kilang dia orang.. pastu nak letak kabin pekerja.. nak letak budak Bangle

Bila store dah ada.. kaben pekerja dah ada.. lori lak.. bole masuk keluar.. jadi tempat tuu.. hidup sudah.. ceria sudah..

Dan sekarang nii.. dia mintak.. aku ukur tanah dia yang lain.. kasi tunjukkan semua sempadan tanah dia.. dia nak kasi clearkan tanah-tanah tuu.. sebab dia cadang.. sebahagian dia nak jual.. dan separuh lagi.. dia nak simpan..

Yang tak tahan tuu.. siap pesan lagi kat aku tuu.. “Fizal.. itu gunung aaa.. itu Dato lim gho tong aaa.. bole bikin kasino ooo.. wa punya.. tanah flatee saja..lagi sinang mau develop ooo.. ”

Ayoo manyak kreatif laa ini orang.. cuma ada jalan, kereta bole masuk keluar, ada api air, ada orang tinggal.. nilai tanah.. lain sudah

Kalo laa Mr J bole buat.. bole buat duit.. korang rasa.. kita bole buat tak?

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN