Suka aku syer ngan korang semua.. sebenarnya… aku baru jee balik.. dari cuti-cuti Malaysia nii.. he he he.. kita orang satu family.. lepak kat Cherating.. kat Impiana Resort

Best gak tempat nii.. bilik dia ala-ala tradisional gitu.. pool besar.. nak sewa basikal pun ada.. makan best.. kawasan luas.. dekat ngan pantai.. berangin jeee.. he he he

Anak-anak aku happy betoi.. kejap lari sini.. kejap lari sana.. penat aku nak kejar beb.. he he he.. tapi paling dia orang seronok.. bila mandi pool.. berjam-berjam budak-budak tuu berendam.. pastu tak keluar lak tuu.. jenuh gak aku nak tunggu.. he he he he

Apa laa aku melalut nii.. he he he.. ok laa.. kita berbalik cerita kita.. jumaat lepas.. aku ada meeting ngan En A.. kesian En A nii..

Tersebut laa kisahhh.. En A ada tanah kat Hulu Langat.. tanah tuu 2 ekar jee.. dulu dia tanam ngan pokok getah..

Baru-baru nii.. dia pergi laa pejabat tanah.. nak bayar cukai tanah.. pastu dia gatal-gatal buat carian persendirian.. kononya saje jee nak semak tanah dia.. tapi alangkah terkezut beruk… dia dibuatnya.. bila dia dapati.. tanah tuu.. bukan lagi tanah dia..

Apa lagi.. cepat-cepat dia buat report polis.. pastu dia kasi kaveat tanah tuu..

Semua nii.. angkara satu sendikit nii.. modus operandi dia.. tanah kat kawasan kampung.. yang ulu-ulu. Dah ramai yang terkena.. sebab mereka tipu dokumen.. tipu tandatangan.. pastu tipu mahkamah.. mereka tipu pejabat tanah.. Masyaallah

Jadikan.. aku syorkan laa.. sapa-sapa ada tanah.. atau family korang punya tanah kee.. selain korang bayar cukai setiap tahun tuu.. korang buat laa carian sekali.. kasi semak status tanah korang.. bukan apa.. sebagai langkah berjaga-jaga jee.. tul tak?

Kalo dah jadi macam En A ni.. susah beb.. sebab nak kena lantik lawyer.. nak kena masuk mahkamah lagi.. betoi-betoi leceh beb.. rugi masa.. rugi tenaga bro

Jadi… jaga laa harta korang bebaik eekkkk..

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN