Archive for April 21st, 2010

MUDA-MUDA DAH KAYA

Aku baru balik rumah sebenarnya nii.. tadi kita orang ada TT kat Bangi.. ngan saudara H and the gang..

Best borak ngan saudara H nii… umur baru 26 tahun.. tapi dah start invest tanah.. ini mamat cukup-cukup berani… aku tabik springgg laa.. he he he

First projek dia.. kat area Sungai Merab.. luas tanah 3.7 ekar.. dia pecah 10 lot.. dan aku di bagi tau.. semua tanah tuuu.. dah pun sold out.. ayooo kayo kayo.. pasni lak.. aku nak kena uruskan tanah dia.. sampai laa selesai.. sampai semua pembeli-pembeli tadi.. dapat geran individu

Aku nampak.. saudara H dah semakin gian.. nak invest lagi kat tanah-tanah lain.. bagus bagus.. macam nii laa.. anak muda Melayu yang patut kita sokong.. sebab muda-muda lagi.. dah pandai invest.. he he he..

Kalo main tanah nii.. first projek korang.. pastikan mesti ngam.. pastikan mesti meletop.. bila dah dapat dia punya momentum.. korang punya meluncur.. mesti laju beb.. kalo korang untung 500K.. senang nak duplicate jadi 1M.. kalo korang untung 1M lak.. lagi senang nak duplicate jadi 2M.. dan seterusnya laa

Jadi korang tak teringin kee.. nak cuba-cuba main tanah lak? He he he

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN

“JANGAN SAMPAI.. AKU BAWAK KELUAR PARANG PANJANG”

Suka aku pesan kat korang semua.. kalo korang ada tanah.. yang geran kongsi-kongsi nii.. bagus korang kasi urus tanah korang tuu.. kasi urus sampai selesai.. sampai dapat geran masing-masing. Kalo tak diurus benda nii.. nanti sampai ke sudah.. bole gaduh adik beradik beb..

Bukan apa.. macam petang semalam.. aku ada meeting kat Gombak.. bincang pasal satu tanah.. tapi banyak tuan laa.. mula-mula bincang tuu.. semua tuan-tuan tanah baik jee.. tapi last-last.. gaduh besar beb.. semua cerita keluar.. macam-macam maki hamun terhambur keluar broo.. Cuma dia orang.. tak bawak keluar parang panjang je lagi.. ngeri beb semalam

Jadi aku cadangkan laa.. kalo korang ada tanah yang cam nii.. korang kasi duduk bebaik.. bincang ngan adik beradik bebaik.. jangan cepat merajuk.. jangan gaduh-gaduh.. kasi urus tanah korang tuu..

Bila korang dapat jee geran.. korang dah senang.. nak cagar kat bank bole.. nak jual, nak pajak, nak gadai.. semua senang.. nilai tanah lak.. naik mendadak.. tak dee lagi.. gaduh-gaduh sempadan.. cukai tanah lak.. sendiri-sendiri bayar.. kan cantik macam tuu

Jadi ingat tuu.. kasi urus tanah korang..

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN