Hari nii.. belah pagi.. aku ada meeting ngan En H kat Kajang.. best meeting kali nii.. sebab ramai sedara mara En H datang.. pak long ada, pak teh ada, En H dan ramai lagi laa

Muafakat betoi keluarga En H nii.. masa meeting tuu.. semua ambik bahagian.. macam-macam mereka tanya.. jenuh gak aku nak menjawabnya.. he he he

Tersebut laa kisah.. mak En H nii.. ada tanah kat Kajang.. tanah lot bungalow.. tak besar pun.. cuma 22,000kp jee.. tanah tuu satu geran dua tuan.. ½ bahagian untuk mak En H.. dan ½ bahagian lagi atas nama makcik En H… mereka nii semua dah tua-tua dah..

Pastu lak.. tanah nii dah nak expired dah.. maksud aku.. dah nak luput tempoh pajakan.. tahun 2020 ni habis laa.. tinggal 10 tahun jee lagi tinggal.. jadi mereka mintak aku bantu mereka.. kasi pecahkan geran tanah tuu.. pastu mohon lanjut tempoh pajakan

Sonang joo bang H.. no problem nii.. ditanggung beres.. he he he

Aku cadangkan laa.. bagi sapa-sapa yang ada tanah.. yang tempoh pajakan tanah tuu.. dah nak luput.. aku syorkan sangat.. bagus korang sambung pajak tanah tuu.. cepat-cepat

Jangan lak.. dah nak habis tempoh.. baru nak sambung.. nanti korang pening nak bayar premium beb.. mahal beb.. ini barang jangan buat main-main ooo

Oklaa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN