Hari nii.. separuh hari aku kat KPJ hospital.. bawak anak aku Si Naufal jumpa doctor.. kesian Naufal aku.. jatuh main jongkang jongkit.. he he he.. biasa laa budak-budak.. tengah lasak lak tuu.. tapi alhamdulilah sangat laa.. luka Naufal tak laa teruk sangat.. seminggu dua baik laa tuu.. Insyaallah

Pastu.. aku gerak pergi uruskan tanah Cik Z kita.. tanah dia kat Hulu Langat.. best laa Cik Z kita nii.. mak dia bagi tanah oooo.. tanah pusaka laa.. free jeee beb.. luas tanah tuu 4 ekar

Bagus laa Cik Z nii.. bila dapat jee tanah dari family.. cepat-cepat dia kasi urus.. katanya nak bersihkan tanah tuu… pastu nak ugrade buat bungalow.. bagus bagus.. bole untung juta-juta tuu.. he hehe

Biasalaa.. bila bincang pasal tanah nii.. first sekali.. aku kena semak geran tanah dia dulu.. dalam geran sementara tuu.. bagi tau luas tanah Cik Z.. cuma 4 ekar jee.. tapi bila aku semak ngan Jabatan Ukur.. aku dapati.. tanah dia bukan 4 ekar bebb.. tapi sebenarnya 6 ekar.. Terkejut beruk dia kejap.. he he he.. dapat extra tanah 2 ekar lagii.. he he he..

Untung tuu.. aku rasa.. tanah dia nii mau sekar dalam RM300K.. kalo dapat 2 ekar.. RM600K tuu beb.. sapa nak bagi.. rezeki terpijak tuu

Ok laa.. benda nii bole berlaku.. sebab dolu-dolu tak dee teknologi.. pejabat tanah buat geran sementara.. mereka pakai tekap jee..mereka ambik pelan dari Jabatan Ukur.. pastu kasi tekap.. pastu mereka pakai pembaris scale.. kira pajang x lebar.. untuk dapatkan luas tanah tuu.. jadi dah tentu laa ada error sikit

Tapi bagi kes Cik Z nii.. kira seronot sangat laa.. sebab dia dapat extra tanah.. tapi ada kes gak sebelum nii.. ada tuan tanah.. yang dapat tanah kurang.. so korang kena hati-hati ekk

Jadi aku syorkan sangat laa.. kalo korang ada tanah.. yang status geran sementara tuu.. bagus korang kasi cepat-cepat semak tanah korang tuu.. cepat-cepat dapatkan geran kekal.. sebab mana laa tau.. korang bole dapat extra tanah gak cam Cik Z kita..

Jadi.. jom kita semak-semak tanah kita.. jom jom

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN