Pagi nii.. aku ada meeting ngan Dato Hj S.. dia nii banyak invest kat hartanah.. tanah ada.. kedai ada.. rumah sewa banyak..  ladang sawit pun ada.. pendek kata.. bab hartanah nii.. semua dia ada laa

 Al kisah ceritanya.. baru-baru nii.. dia banyak beli tanah.. tanah rezab Melayu laa.. tapi area yang best-best.. area Bangi & Sg Penchala.. lokasi tanah memang cun gila.. dan harga lak.. bole tahan gak mahal dia

Bila aku tengok.. dia seronok sangat beli tanah nii.. harga lak.. main juta-juta.. apa lagi.. aku pun start  laa cucuk jarum.. bukan apa.. aku cuma nak tau.. apa rahsia kejayaan dia.. macam mana dia mula.. strategi investment dia.. tuu jee..

Kata Dato S.. dulu-dulu.. dia mula invest.. ngan rumah teres setingkat  je.. dia beli 4 bijik waktu tuu.. pastu kasi sewa.. pastu dia jual.. untung dari situ.. dia invest kat Semi- D lak..pakai  konsep yang sama.. kasi sewa.. pastu dia jual.. pastu lak invest kat bungalow.. pastu jual

Untung jual bungalow.. dia invest kat tanah lak.. dia beli kat area Balakong.. pastu dia jual.. dan seterusnya laa.. dan sekarang nii..dia seronok invest kat kedai ngan tanah jee..

Ayoooo.. bila dia bagi tau macam tuu.. rasa  macam senang jee invest kat hartanah nii yeekk.. he he he.. bole untung juta-juta tuu..

Dato S pesan kat aku.. nak invest kat hartanah nii.. kita mesti mau berani.. mau betoi-betoi berani.. kalo tak berani.. tak bole jalan beb.. he he he..

Kalo laa orang lain.. bole untung juta-juta.. korang rasa.. korang macam mana? he he he

Ok laa Dato.. saya doakan.. semoga Dato Berjaya.. Insyaallah..

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN