Semalam kita orang ada berita gempar.. sebab semalam kereta partner aku.. kereta Jepun dia..  kena curi daa… ayoo macam-macam benda laa sekarang nii.. posa-posa pun.. dia orang bole hentam curi gak

Alkisah ceritanya..semalam… subuh-subuh lagi.. partner aku call aku.. dia bagi tau.. yang kereta dia hilang… ayooo bikin aku terperanjat berukk oo

Mana tak nya.. dia park kereta dalam porch.. rumah lak berpagar.. pagar lak pagar auto.. pastu pagar tuu dia solex lagi.. kereta lak dia kunci bebaik.. siap kunci stereng lagi

Tapi kalo dasar pencuri.. pencurik gak ekk.. kita kunci macam mana baik laa.. kalo dia nak rompak.. dia angkut gak.. dia tak kira punya.. jadi bila si partner aku nii bangun pagi.. sedar-sedar.. pintu gate dah terbuka.. pastu kreta hilang sudah.. ayooo sedih sedih

Dan semalam lak.. kreta aku lak accident.. habis kemek bonet depan.. plat patah.. bumper jatuh.. agak teruk gak.. ayooo.. aku ingat.. nak kasi dia pinjam kreta aku.. last-last .. kreta aku masuk workshop daa.. he he he..

Aku park kreta baik jee.. elok jee.. tapi ada satu mamat nii.. dia gostan kreta.. main gostan jee.. tak pandang belakang.. jadi sudah hamtam kreta aku

Ini kira kebetulan laa.. sorang hilang kreta.. sorang lagi.. kreta kemek.. he he he.. cabaran Ramadhan ni broo

Jadikan.. aku cadangkan sangat.. sapa-sapa yang ada kreta tuu.. korang jaga laa bebaik kreta korang tuu.. tak kisah laa.. kreta apa pun.. kasi jaga bebaik.. bila tak dee kreta.. susah broo.. nak gerak susah

Instolmen  bulan-bulan nak kena bayar.. tapi kreta tak dee.. pastu kalo kreta tak jumpa.. baru bole claim ngan insuran.. lambat tuu.. pastu  nak kena beli kreta baru lagi.. nak bayar down payment lagi..  ayoo leceh daa

Jadi.. jaga laa kreta korang.. macam mana korang jaga diri sendiri.. he he he

Ok laa.. bye bye

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR, HAFIZAL AHLAN