Baru-baru nii.. aku ada uruskan tanah abang K.. tanah tuu tanah pusaka.. dan abang K nak buat pecah geran.. supaya dia dan adik boleh dapat geran asing-asing.. dan sekarang nii.. permohonan tuu sedang berjalan..

Yang best tanah abang K nii ialah.. tanah tuu tanah freehold.. sapa-sapa bole beli.. dan lokasi tanah tuu amat strategic.. dan amat sesuai untuk buat kilang

Baru-baru nii.. abang K iklan tanah tuu untuk dijual.. dia nak jual ngan harga RM650K.. iklan punya iklan.. ada sorang minah nii setuju nak beli.. minah tuu cepat-cepat letak RM10K booking fees.. pastu mintak abang K sign satu perjanjian

Abang K apa lagi.. terus sign jee perjanjian tuu.. tanpa rujuk ngan lawyer.. sebab dia ingat.. macam surat biasa jee

Bila dah sign.. pastu dah terima cek 10K tuu.. abang K rasa tak sedap hati.. rasa macam tak syok jee.. dan dia rasa.. macam nak cancel jee urusniaga tanah tuu.. Sebab mode of payment dia tuu.. agak pelik.. macam tipu pun ada

Tapi apa kan daya.. bila abang K cuba call minah tuu.. bagi tau.. nak cancel urusan jual beli tanah tuu.. minah tuu sudah marah-marah.. pastu ugut lagi.. kalo nak cancel gak.. mintak bang K bayar balik double pastu termasuk lawyer fees RM15K.. maksudnya abang K kena bayar RM35K broo

Mana laa abang K ada duit banyak tuu.. Masa bang K mengadu masalah nii kat aku.. aku dapat rasa.. betapa sedihnya abang K..

Disebabkan silap sikit jee.. sign perjanjian tanpa rujuk ngan lawyer.. macam nii jadinya.. nak ditelan mati anak.. nak diluahkan mati bapak.. he he (bermadah lak aku.. he he)

Sebab tuu.. aku ingatkan diri aku.. aku ingatkan kekawan semua.. kalo kita nak sign.. apa-apa dokumen.. terutama libatkan urusniaga yang besar..

bagus refer ngan lawyer.. dapatkan nasihat dari mereka.. sebab ngan satu tandatangan jee.. bole merana sepanjang hidup broo

Fikir-fikirkan..

Ok laa.. salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL

Popularity: 16% [?]