Hari nii aku nak syer ngan korang pasal marketing.. bukan apa.. aku baru jee habis 2 hari seminar dengan Dr Azizan.. Seminar Marketing Power..  

Bagi aku secara peribadi.. terlalu banyak benda baru aku blaja.. hasil seminar nii.. wowwwwww… hebat bro.. amat hebat

Apa yang aku nak kongsikan ngan korang semua adalah.. lebih 8 tahun aku buat bisnes sendiri.. ada company sendiri… ada staf sendiri.. dan bergelumang ngan tanah tanih nii..

Tapi sepanjang tempoh tuu jugak..aku tak pernah datang mana-mana seminar marketing.. dan selama tuu gak.. aku main belasah jee buat bisnes.. sedihkan kekawan.. he he he

Tapi bila aku datang seminar nii.. ilmu yang aku dapat tuu.. alhamdulilah sesangat.. berbaloi bro.. amat berbaloi bro

2 hari aku tinggalkan anak bini aku.. aku pergi seminar nii.. pergi pagi balik lewat malam.. sedangkan staf aku bole berehat ngan keluarga.. main ngan keluarga..

Tapi lepas ni.. aku akan pastikan pulak.. staf aku pulak tak dee masa.. sibuk.. sibuk gila.. sampai nak cuti sabtu ahad pun.. tak cukup masa.. sebab nak siapkan baaaanyaaaak sangat kerja.. he he he.. siap korang.. he he

Setakad nii.. aku dah pun siapkan.. strategi marketing aku.. blog aku dah ada.. FACEBOOK dah ada.. kawan FB lebih 2000 kawan.. dan nak kena tambah lagi kawan tuu.. nak lipat kali gandakan lagi.. free talk pasal tanah pun.. aku dah start buat.. alhamdulilah..

Tapi aku ada lagi strategi lain.. yang dah aku dah rancang…. aku akan bergerak.. secara lebih konsisten untuk aggresifkan lagi.. bisnes aku nii.. Insyaallah..

Sepanjang tempoh 2 hari aku datang seminar.. salah satu benda besar yang aku blaja.. bila sebut jee pasal marketing.. aku selalu ingat pokli.. korang pernah dengar pasal pokli.com?.. ingat emas ingat pokli.. tokeh emas kita..?

Apa yang aku nak syer ngan korang pasal pokli nii adalah.. dia nii kawan aku.. kita orang sama-sama terlibat ngan investment rumah lelong.. dia gak yang celikkan aku pasal emas.. kita kenal masa TT.. kat Ramal Junction.. diikuti ngan banyak perjumpaan-perjumpaan lain..

Cuma.. pokli nii lebih suka pada emas.. tapi sebelum tuu… aku nak tahu gak.. brapa ramai kat sini.. yang nak tahu rahsia perniagaan pokli? Cecuba angkat tangan.. Ce cita cecita fizal sikit.. he he he..

Sebab sekarang nii dia dah glamour gila beb.. Apa yang bole aku syer ngan korang.. hasil pemerhatian aku.. bila dia terlibat ngan bisnes gold nii adalah..

Mula-mula tuu dia bukak company.. pokli wealth management.. pastu dia carik kekawan media.. bawak masuk gambar dia dalam TV.. pasal OD.. pada waktu yang sama.. dia ikut jee sifu Syukur (jutawan emas) buat seminar.. dia ikut jee broo.. bukan bercakap pun.. tapi dok depan.. bersama sifu syukur..

Kerja dia.. Cuma jaga slide presentation Syukur jee broo.. Sepanjang hampir 2 jam Syukur bagi talk pasal emas tuu.. sekali dua jee dia bangun.. tuu pun jadi model.. tapi dalam talk Syukur.. nama Pokli nii.. Syukur selalu sebut.. sebut banyak kali lak tuu broo.. pokli tuu laa.. pokli nii laa..

Pastu pada waktu yang sama.. pokli jugak ada blog.. pastu ada FB.. kekawan FB dia lak ada lebih 5000 orang.. kira tak brapa ramai sangat broo

Cuma.. bila Syukur berpeluang masuk surat kabar Metro.. bawak Pokli sekali.. bila dah masuk surat kabar..emmm  meletup gila broo.. kena lak surat kabar Metro.. ada 3.5 juta pembaca.. nampak gambar pokli.. baca cerita pokli.. kira pastu.. pokli glamour gila tuu

Bila dah glamour.. bukan pokli carik klien.. tapi klien nak beli emas pokli.. best kan kekawan.. klien datang kat kita.. tuu yang best tuu.. pastu kawan FB dia.. wooooo bertambah tambah broo

Setakad nii..brapa ramai belajar sesuatu.. dari kisah pokli nii? Cecuba angkat tangan sikit.. cecuba bagi komen sikit.. cecuba cuba.. he he

Dan dari apa yang aku blaja.. apa yang bole aku kata tentang pokli nii.. “You are a marketing genius” and “you are a great marketer pokli” tahniah

Aku tak tahu.. sama ada apa yang aku syer ngan korang nii bagus atau tak.. untuk upkan lagi bisnes korang.. Cuma mana-mana yang baik tuu.. korang ambik laa.. mana yang tak baik tuu.. korang letak tepi yee..

Dan sebelum terlupa.. bagi korang yang belum add aku.. sebagai kawan FACEBOOK korang.. jangan memalu add aku.. dan Insyaallah.. kalo korang ada masalah tanah.. masalah tanah pusaka.. jangan memalu.. jangan sesegan.. korang bole FB aku.. email aku.. call aku pun bole.. aku bagi free consultation kat korang..

aku bagi semua nii sebab.. korang adalah kawan FB aku

Ok laa kekawan.. salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL