Hari nii aku nak syer ngan korang.. pasal bisnes kawan aku sorang nii… nama dia Syafiq dan isteri dia Hamidah

Dulu mereka nii.. kawan sekolah aku kat Maahad Hamidiah Kajang.. kira kita orang nii.. dah kawan lama laa.. dari zaman sekolah dulu lagi.. sampai laa sekarang nii.. rapatnya aku ngan Syafiq nii.. ibarat kalo Syafiq kentut jee… aku tahu laa.. tuu bau kentut Syafiq.. he he he

Apa yang aku nak syer ngan korang adalah.. sekarang nii.. Si Syafiq ngan Hamidah dah pun ada kedai sendiri.. kat Shah Alam.. ayooo bestnya.. dia ada buat service hantaran kawin.. dan Hamidah adalah pakar  dalam menyediakan barang-barang hantaran yang paliiiiing kreatif..

Sebelum nii.. mereka buat service nii memain jee.. mereka buat kat rumah.. buat part time.. pastu buat marketing ngan blog dan facebook

Alhamdulilah..  walau pun pada peringkat awal tuu.. dia orang pakai blog dan facebook jee.. tapi sambutan dari kekawan.. amat menggalakkan..

Untuk kembangkan lagi dia orang punya bisnes.. apa yang mereka buat… mereka kasi iklan kat Majalah Pengantin.. masa tuu mereka terpaksa bayar RM2000 untuk buat iklan tuu

Pastu dia ada gak bukak gerai kat expo pengantin.. kat Shah Alam..

Korang tahu.. hasil iklan kat majalah tuu lah.. menyebabkan hidup mereka terganggu.. call tak putus-putus.. siang malam.. pagi petang.. ramai orang call.. dan iklan tuu jugak.. yang telah ubah bisnes dia orang..

Dari biasa biasa.. ke luar biasa.. dari buat part time.. sekarang nii dah full time.. kira Hamidah terpaksa berhenti kerja laa.. dan terpaksa jaga kedai

Bukan tuu jee.. dari iklan tuu  jugak.. pendapatan mereka bertambah berlipat kali ganda.. dari 4 angka.. sekarang nii dah 5 angka.. kira hasil bisnes nii..  jauhhhh lebih baik dari dia orang makan gaji llaa

Dan tadi Si Syafiq bagi tau.. mungkin minggu depan insyaallah.. Jemari Kreatif akan masuk kat majalah Hantaran Hati lak.. wowowo tahniah Syafiq.. tahniah Hamidah.. korang dah semakin glamourrr

Jadi.. bagi sapa-sapa yang nak kawin.. nak kawin lagi.. he he.. mungkin ada sedara mara yang nak kawin.. yang perlu khidmat Jemari Kreatif tuu.. korang bole layari blog mereka kat Jemarikreatif.blogspot.com.. dan bole terus call Hamidah 019 3532511 dan Syafiq 019 2866604

Sebab tuu aku pesan diri aku sendiri.. aku pesan kekawan lain.. tak kisah.. apa benda pun kita jual.. kalo kita bijak buat marketing.. dan barang atau service kita tuu berquality.. Insyaallah kita akan berjaya.. secara peribadi.. aku bole kata.. Jemari Kreatif dah semakin membesar

Dan untuk kekawan blog aku.. kalo korang ada masalah tanah.. tak kisah masalah tanah apa pun. tanah pusaka.. nak upgrade tanah.. nak pecah tanah.. korang bole call aku.. korang bole FB aku.. jangan memalu.. jangan sesegan. Aku bagi free consultation

Dan bagi sesapa yang lom add aku.. sebagai kawan FB korang tu.. pun sama.. jangan memalu.. kasi add aa.. moga-moga ngan ada FB nii.. kita bole luaskan lagi network kita

Ok laa geng.. layan gambar kat bawah nii..


Salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL