Salam semua.. hari nii aku happy sangat.. sebab hari nii aku dapat 2 kes.. kilang haram orang Melayu beb.. Susah sangat nak jumpa orang Melayu buat kilang haram nii bro

Majority mereka yang banyak buat kilang haram nii.. adalah bangsa Cina broo.. mereka beli tanah kawasan yang pedalaman sikit.. pastu mereka buat pagar sikit-sikit.. pastu mereka start buat store.. pastu pelan-pelan store tadi jadi kilang.. pekerja pun berpuluh orang

Bila kilang dah siap.. jadi mereka mintak kat kerajaan negeri.. untuk tukar syarat tanah tuu.. dari tanah pertanian kepada industry

Walau pun proses tukar syarat tuu.. pakai modal sikit.. tapi untuk jangka masa panjang.. dia orang untung beb.. sebab bila tanah tuu dah tukar syarat.. dia orang bole pakai geran tanah tadi.. untuk cagarkan kat bank

Dan bila dia orang dapat loan dari bank.. tak kisah laa samada OD kee.. loan biasa kee.. langkah dia orang nii dah lain broo.. masa tuu focus mereka.. kebanyakkan dia orang tuu invest kat property.. beli tanah.. pastu jual tanah.. atau pun beli kedai.. pastu jual kedai.. tuu game dia orang laa

Sepanjang lebih 10 tahun aku bergelumang ngan tanah tanih.. susah sangat aku nak jumpa.. orang Melayu ada kilang haram.. jadi bila aku ada kes macam nii.. kira aku happy beb

Aku bangga bro.. walau pun bukan kilang aku.. sebab ada gak bangsa aku.. yang dah start buat kilang haram.. pastu nak upgrade kilang tuu jadi kilang halal.. bagus –bagus

Apa pun.. abang H jangan risau benda nii.. saya dan team saya.. kami janji.. akan bantu abang H sampai selesai urusan nii.. supaya akhirnya nanti.. abang H ada geran…. Yang tanah abang H adalah tanah industry..

Ok laa geng.. salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL