Hari nii.. aku uruskan aku punya PTPTN pulak.. bila sebut pasal PTPTN nii.. teringat aku masa zaman muda remaja.. kenangan lama kat U dulu.. he he

Kira masa tuu.. PTPTN nii ibarat nyawa beb.. kalo PTPTN lambat masuk jee.. semua kekawan lembik jee.. tak bermaya jee


Tapi sekali PTPTN masuk.. ayooo ramai yang happy beb.. sebab duit tuu laa nak bayar yuran.. pastu nak bayar rumah sewa… duit makan.. duit handphone.. duit minyak motor.. semua sekali laa.. he he

Jadikan kekawan.. bila dah kerja nii.. bagus gak sekali sekala.. korang kasi semak.. berapa lagi baki  hutang PTPTN korang.. bukan susah pun.. korang kasi taip www.ptptn.gov.my.. Korang bole semak kat dalam web tuu

Bagi kes aku.. aku dah semak.. hampir 10 tahun aku bayar PTPTN beb.. tapi belum lagi habis habis.. adoiiii.. banyak pulak lagi baki hutang tuu.. he he

Aku tak tahu laa.. brapa lagi baki jumlah yang perlu aku bayar.. selepas tolak ngan interest.. adoooiii.. harap-harap laa tak banyak lagi tinggal.. tolong tolong.. he he

Setakad nii.. aku rasa.. bayar PTPTN paling best.. kalo kita tak bayar.. tak dee pun orang nak kejar.. pastu lak kalo bayar pelahan-pelahan pun.. interest dia murah.. berbanding hutang ngan bank.. lambat bayar jee.. siap korang.. ramai laa awek call korang.. pastu siap sms lagi.. he he

Cabaran beb bayar PTPTN nii.. sebab interest dia murah.. sekitar 1% – 3% jee.. sedangkan kalo invest kat ASB.. bole untung sekitar 8% setahun.. kalo invest gold lak bole untung sekitar 25% setahun.. banyak tuu beb.. he he

Kira kalo lambat bayar PTPTN pun tak pee.. sebab kalo duit tadi.. park kat ASB.. dividen dia 8% – 3% interest PTPTN.. kita untung lagi 5%.. kalo gold lak untung sekitar 22% tuu beb

Tapi tak pee.. hari nii aku buat satu lagi keputusan  besar.. aku nak kasi settle.. semua hutang PTPTN aku.. aku tak mau lagi hutang-hutang… pening daa.. he he

Kesannya tak laa susah sangat nak bayar hutang PTPTN.. cuma layari website PTPTN.. pastu aku pun mohon pengesahan baki pinjaman bagi tujuan penyelesaian hutang.. Insyaallah dalam tempoh 7 hari.. mereka akan reply.. bagi tau baki hutang aku

Pastu aku bole buat bayaran.. semua hutang PTPTN aku.. tuu jee.. sonang jee benda nii.. semudah A B C.. he he

Ok laa.. aku nak layan lagi MP3 Ustaz Zaharuddin nii.. lagi aku layan.. lagi best lak.. he he

Salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL