Semalam aku ada meeting ngan Kak I.. kita orang jumpa kat Bangi.. best laa borak ngan Kak I nii.. sebab dia sorang yang penuh motivasi.. kreatif.. dan kalo bole.. dia mau semua student-student dia.. kaya dan berjaya.. hebat hebat

Bukan senang beb.. nak carik pensyarah yang macam nii.. power tuu

Dan semalam.. aku jumpa kak I.. sebab nak uruskan tanah tanih dia.. banyak tuu tanah dia.. kat Sepang ada.. kat Hulu Langat ada.. pendek kata bersepah-sepah laa tanah dia  nii.. he he

Biasa laa.. bila bincang pasal tanah nii.. kejap jee.. yang lelebih tuu.. kita orang merapu benda lain.. he he

Banyak benda baru.. aku blaja dari kak I.. kak I pesan :

“Fizal.. kalo bole.. amalkan setiap pagi dengan baca Al-Quran.. baca semuka dua.. sebab dengan baca Al Quran.. bole elak kita dari nyanyok”

“Fizal.. awak perasan tak.. semakin kita berumur.. kita semakin cerewet.. kalo dulu kita makan semua benda.. tapi bila dah tetua nii.. benda berminyak.. benda yang high kolestrol.. kita dah tak makan..”

“Kalo dulu kita makan kat semua kedai.. tapi bila dah tetua nii.. kita lebih selesa makan kat restoran atau hotel yang dijamin halal..”

“Kalo dulu kita belasah jee.. rezeki halal haram semua kita balon.. tapi bila dah tetua nii.. kita amat pentingkan quality rezeki tuu”

Bila Kak I pesan macam tuu.. aku dapat rasakan.. betapa pentingnya kualiti nii beb.. bukan takad kerja jee nak quality.. tapi semua benda.. nak kan high quality

Dan bagi aku laa.. ukuran yang paling baik.. untuk ukur tahap quality ni.. mesti berdasarkan Al Quran dan Hadis.. kalo Quran dan Hadis cakap baik.. maka benda tuu baik.. kalo sebaliknya.. kita faham-faham sendiri laa

Ok laa geng.. fikir-fikir.. salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL