Semalam aku ada meeting ngan En R.. kali nii dia nak uruskan tanah dia yang kat Gombak pulak.. Banyak betoi tanah En R nii.. kat Hulu Langat ada.. kat Rembau ada.. kat Gombak ada.. amboii kaya kaya.. he he

Modus operandi En R kali nii ialah.. dia nak kasi convert tanah dia.. dari pertanian kepada bangunan kediaman.. lepas tuu baru dia nak jual tanah tuu.. sebab pengalaman dia.. bagi kes tanah kat area UIA Gombak sana.. ramai pensyarah kat area tuu.. mereka lebih suka beli tanah yang sekar dua.. pastu mereka syer-syer

Untuk bolehkan proses pindahmilik tanah tuu dibuat.. dari tuan tanah asal kepada nama pembeli-pembeli baru.. supaya nama memasing ada dalam geran.. jadi tanah tuu mesti ditukar syarat kepada bangunan kediaman dulu

Sebab ada klien yang nak tanah besar.. ada lak yang nak tanah kecik.. bergantung ngan kemampuan memasing.. pastu lak mereka nak beli tanah yang agak murah..

Untuk tuu.. kumpulan nii beli tanah yang macam nii.. tanah mesti dah siap convert.. pastu mereka beli syer-syer.. pastu mereka buat pindahmilik.. pastu mereka kasi pecah geran.. akhirnya setiap sorang ada geran masing-masing

Aku suka strategi marketing En R.. member get member.. maksudnya macam nii.. katakan aku beli tanah tuu 6,000kp.. aku tak dapat apa-apa diskaun.. tapi katakan aku promote lak tanah tuu kat kekawan lain.. setiap kaki persegi yang aku jual.. aku dapat komisen RM1.. ayooo banyak tuu    

Strategi marketing macam nii pun bole buat broo.. hebat hebat..  

Mana laa tau.. korang ada tanah.. dan tanah korang tuu berpotensi buat cara macam nii.. apa lagi.. korang dah bole start dah.. kayo bro.. kayo.. he he

Ok laa.. salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL

Popularity: 2% [?]