Hari nii.. aku nak syer ngan korang pasal teknik nak carik peluang.. macam kekawan kita selalu cakap..” aku invest kat rumah lelong”.. “aku invest kat rumah subsale”.. “aku lak invest kat saham.. kat emas” dan macam-macam lagi laa

Kadang-kadang tuu.. hangin gak kita dengar.. bila kekawan kita tuu.. pandai betoi carik peluang.. dan bole kata… semua investment dia orang tuu. semuanya bikin untung broo.. dan kalo bole.. kita nak gak tahu.. teknik mereka tuu menilai peluang..

Apa yang aku praktikkan sekarang nii.. setiap hari aku buat banyak homework broo.. aku tengok Mudah.my.. pastu tengok The Star.. tengok web lelong.. tengok saham dan lelain lagi

Pastu aku buat sikit kira-kira.. contoh macam semalam.. sebijik property nii kat Seksyen 13 Shah Alam.. apartment 3 bilik.. luas 850kp.. bumi lot.. dekat sangat ngan kolej PTPL.. Giant dan lelain kemudahan

Apartment tuu bole dijual balik antara RM160K – RM175K.. ROI dia 6.96%.. tuan rumah nak jual RM155K.. downpayment lak 77.5K.. mortgage kat bank 77.5K.. cashflow 450

Kesannya benda nii jee yang penting broo.. nak menilai samada peluang tuu bagus atau sebaliknya.. Pastu bila korang dah ada info tuu.. senang untuk korang.. nak menilai samada nak rebut ke tak peluang tuu..

Penting sangat info nii broo.. sebab tak ramai kat luar sana yang tahu..benda -benda nii.. yang perlu kita ambik kira.. sebelum kita nak invest

Bagi korang yang ada modal.. korang tak dee masalah.. korang bole terus invest.. tapi bagi korang yang belum cukup modal.. korang bole share info nii kat kekawan lain.. korang bole dapat sikit komisyen broo.. he he

Percaya laa.. kat luar sana.. ramai sangat kekawan nak info nii broo.. lagi banyak homework korang buat.. lagi banyak peluang korang dapat.. percaya laa

Sebelum terlupa.. bagi korang yang belum add aku.. sebagai kawan FACEBOOK korang.. korang kasi ADD aaa.. bole laa kita kenal-kenal dalam FB lak

Ok laa.. Selamat mencuba.. Selamat berusaha..  Salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL