Untuk hari nii.. aku nak syer ngan korang pasal gold.. bukan apa kekawan.. kita nak tengok gak.. apa laa terjadi dengan si gold nii.. bila dunia ada masalah financial?

Untuk makluman korang.. aku suka tengok satu-satu masalah tuu dari dua sudut pandangan.. satu berdasarkan Al Quran dan Hadith.. dan satu lagi merujuk kepada mereka yang pakar ekonomi

Berdasarkan surah Al Kahfi ayat 19, hadis Rasulullah mengenai emas dan perak.. surah Yusuf ayat 47 hingga 49.. aku percaya apa yang berlaku sekarang nii.. mesti tak lari jauh dari ayat-ayat nii.. untuk tahu lebih lanjut maksud ayat nii.. jom kita sesama ambik tafsir Quran.. jom kita sesama explore

Aku pesan diri aku sendiri.. aku pesan kekawan semua.. jom kita baca keseluruhan 2 surah tuu.. baca tafsir dia.. pastu focus kepada ayat-ayat kat atas tuu.. pastu cuba hubungkaitkan ngan ekonomi dunia sekarang nii.. aku percaya.. surah nii mampu menjawab segala masalah ekonomi yang berlaku

Untuk tengok lak pandangan pakar ekonomi.. kita bole rujuk kat internet.. kat surat kabar.. macam-macam pandangan dia orang nii..

Apa pun.. harga emas untuk pagi nii ialah 1719.. ayoooo.. apa sudah jadi nii.. pelikkan kekawan ngan harga emas.. kita tak yah buat apa-apa pun.. kita simpan jee emas.. pada berat yang sama.. quality yang sama.. bentuk yang sama.. tapi nilai dia naik kaw kaw broo

Bukan sikit tuu.. 1719 – 1200 / 1200 x 100 = 43% tuu.. ayooo banyakkan kekawan.. bagi mereka yang ada stok emas tuu.. kayoo laa korang.. he he.. kalo tahun lepas.. korang ada stok emas RM100K.. pada hari nii.. hari yang sama.. nilai emas korang tadi sudah jadi RM143K.. ayooo kayo kayo.. he he

Ok laa kekawan..

NOTE.. BAGI KORANG YANG LOM ADD FACEBOOK AKU TUU.. KASI ADD AAA.. JOM KITA KENAL-KENAL KAT FACEBOOK LAK

Ok Salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL