Hari nii aku nak syer ngan korang pasal duit.. best gak bincang pasal duit nii.. sebab baru-baru nii.. aku berkesempatan borak panjang lebar.. ngan kekawan housing developer.. Mr H

Kayo kumpulan nii kekawan.. satu projek perumahan dia buat.. layan projek tuu 4 – 5 tahun.. sekali untung.. main puluh juta kekawan.. uyoooo kayo kayo

Kesannya kekawan.. mereka yang terlibat ngan projek-projek perumahan nii.. bukan invest sorang-sorang tau.. mereka ada kumpulan mereka.. bagi kumpulan Mr H nii.. pelabur dia terdiri dari tokeh-tokeh ikan..

Kayo kesannya tokeh ikan nii kekawan.. mereka syer-syer 5 – 6.. setiap sorang keluar modal masing-masing.. pastu invest dalam property

Pandai betoi kumpulan nii carik duit kekawan.. dan kalo kita nak bandingkan kumpulan nii.. ngan masyarakat kita.. kita jauh ketinggalan kekawan.. kumpulan dia orang nii .. apa barang dia orang bikin.. semua jadi wang.. hebat hebat

Banyak benda baru aku blaja dari dia orang nii.. terutama perkara-perkara yang libatkan land development.. peraturan-peraturan baru dari pejabat tanah.. bayaran-bayaran tambahan dari majlis perbandaran dan lain-lain lagi laa

Selain tuu.. mereka nii banyak beli saham-saham luar negara.. beli hartanah luar negara.. sebab katanya.. untuk dapatkan lebih banyak untung.. hasil daripada  kenaikan nilai pelaburan mereka tuu.. dan seterusnya perbezaan nilai matawang duit luar berbanding ringgit

Ayooo.. ini macam game pun.. dia buat broo.. he he

Bagi aku.. aku setuju tuu.. invest hartanah kat luar negara.. tuu kira bagus tuu.. sebab KWSP sendiri pun buat benda yang sama..

Tapi jangan laa sampai.. bawak duit kita keluar.. pastu simpan dalam bank luar negara.. tak baik tuu..

Korang rasa.. perlu kee.. kita bawak duit kita keluar.. simpan dalam bank kat luar sana.. semata-mata untuk dapatkan sikit keuntungan.. hasil pengukuhan nilai matawang luar bebanding ringgit? Atau pun sekarang nii.. simpan gold.. simpan perak.. pun dah cukup memadai?

Jom bincang-bincang.. jom jom

NOTE : BAGI KORANG YANG LOMM ADD AKU .. SEBAGAI KAWAN FACEBOOK KORANG TUU.. JANGAN LUPA.. KORANG KASI ADD AAAA.. HE HE HE

ok laa.. salam

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL