Archive for March, 2012

JALAN-JALAN NGAN MAK KAT OMAN

Hari ni aku nak share ngan korang pasal orang Malaysia.. bukan apa kekawan.. sebab bila aku dok kat bumi Oman nii.. suka lak aku borak-borak ngan orang kat sini..

Yang best tuu pulak.. Bila dia orang nii.. jumpa kami kat sini.. mereka selalu borak ngan kita orang.. tak kisah laa.. kat lobby hotel.. kat luar.. kat kedai.. mereka akan tanya.. awak datang dari mana? Kita orang pun jawab laa… kami dari Malaysia..

Korang tahu.. semua puji Malaysia.. mereka kata.. Malaysia bagus.. orang Malaysia bagus.. bisnes di Malaysia bagus.. ekonomi Malaysia bagus.. kira semua bagus laaa.. he he.. seronok lakk aku dengar.. mereka bangga kat Malaysia

Tu tak paa laa.. semua tuu.. mereka puji kita.. kita pun tak tahu.. samada mereka jujur atau pun tak.. soalnya sekarang.. rasa-rasa.. kita bangga tak jadi rakyat Malaysia?

Apa pun.. jom layan gambar kat bawah nii dulu

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL

ZIARAH UMRAH.. DENGAN MAK DENGAN FAMILY

Hari nii  aku nak share berita gembira ngan korang.. sebab hari nii.. kami ber-7.. mak aku.. mak mertua aku.. makcik.. abang aku.. kak  ipar aku.. mak mertua abang aku.. dan aku sendiri.. kami sekeluarga berangkat ke tanah suci Mekah.. untuk mengerjakan ibadah umrah

Tadi kami bertolak dari KL jam 730 pagi.. dan Alhamdulilah.. sekarang nii kami dah pun sampai kat Oman.. Insyaallah kami akan bermalam semalam kat bumi Oman.. lepak-lepak kat sini.. tengok Oman sikit.. dan esok petang Insyaallah.. kami akan teruskan perjalanan ke Jeddah pulak

Sepanjang perjalanan tadi.. mak aku laa orang yang paling happy.. walaupun terpaksa pakai tongkat.. jalan pun slow-slow jee.. kejap-kejap nak duduk.. tapi kat air muka dia.. betoi-betoi terpancar.. rasa betoi-betoi dia gembira.. asyik senyum jee..

Hari nii aku blaja satu benda baru broo.. tak dee apa yang lebih bermakna dalam hidup nii.. melainkan kita mampu bagi mak kita happy.. dia senyum kat kita.. dia seronok sangat kat kita.. ini barang.. bikin aku betoi-betoi tersentuh laa broo

Untuk kali nii.. wife aku tak ikut.. maklum laa.. anak-anak aku masih pra lagi.. kecik lagi..  anak-anak aku.. Si Naufal.. Si Aisy.. Si Iman & Si Najmi.. dia orang duduk dengan mama dia orang

Apa pun.. aku percaya.. belum terlewat untuk aku.. minta maaf bebanyak kat kekawan semua.. sepanjang aku berblog.. sepanjang aku berFB.. ada silap dan salah.. termakan.. terminum.. aku minta maaf banyak-banyak ye kekawan..

Doakan kami selamat pergi.. selamat mengerjakan ibadah umrah.. ibadah kami diterima oleh Allah.. dan selamat kembali ke tanah air

Ok laa kekawan.. jom layan gambar kat bawah nii..

INGAT TANAH, INGAT EMAS, INGAT HAFIZAL