Hari ni aku share dengan korang pasal versi penulisan lak.. bukan apa kekawan.. sebab tadi aku sempat borak panjang lebar dengan mentor aku.. kita orang bincang.. pasal halatuju penulisan aku.. untuk versi kali nii

Menurut mentor aku.. apa yang dia perhatikan.. masalah utama dikalangan kita sekarang nii.. mereka yang invest kat emas.. invest kat hartanah.. invest kat saham.. invest kat bisnes dan lain-lain.. sebenarnya.. ramai yang tak clear.. apa  matlamat.. yang mereka nak capai

Kita tak tahu nak kira pasif income? Kita tak tahu berapa pasif income yang perlu kita ada?.. kita tak tahu berapa jumlah zakat yang perlu kita bayar?.. kita tak tahu berapa jumlah sedekah yang perlu kita infakkan? Kita tak tahu berapa jumlah simpanan tunai yang perlu kita ada? Kita tak tahu bila waktu terbaik untuk tambah sedekah.. kita tak tahu siapa mentor bisnes yang terbaik yang perlu kita ikut?

Bila asas pelaburan tak kukuh.. dan matlamat tak clear.. kita akan teraba-raba bro.. kita akan jadi pak turut.. orang invest.. kita invest.. orang buat untung.. kita rugi katak

Untuk tuu.. insyaallah kali nii.. versi penulisan aku.. aku akan banyak focus.. bincang masalah-masalah kat atas tuu.. share pengalaman aku sendiri.. dan jalan penyelesaian yang terbaik.. insyaallah

Jadi aku nak survey sikit.. berapa ramai kat sini.. yang nak belajar sesuatu.. dari pengalaman aku?

Klik LIKE tanda sokongan

INGAT TANAH, INGAT PASIF INCOME, INGAT HAFIZAL AHLAN